Heel wat klanten van Telenet zaten zondagochtend zonder internet en telefoon en hadden problemen met digitale televisie. Kort voor het middaguur was het probleem verholpen. Tegen 14u zou iedereen opnieuw internettoegang moeten hebben.

 


 


Telenetwoordvoerder Coenjaerts bevestigt dat het probleem lag bij een server die IP-adressen toekent.  "Daardoor ondervinden alle toepassingen die gebruik maken van een modem een impact: het internet, de interactieve toepassingen van de digitale televisie en de vaste telefonie", legt de woordvoerder uit.

"We hadden vrij snel een oplossing, maar die moest eerst getest worden. De tests zijn positief en we hebben al enkele servers opnieuw opgestart. Als alles goed verloopt, zouden de problemen tegen 14 uur opgelost moeten zijn," aldus de woordvoerder kort na de middag. Die deadline werd uiteindelijk ook gehaald.

Het blijft onduidelijk hoeveel mensen met problemen te kampen hadden en in welke gebieden de problemen het grootst waren. “Alles hangt af van de instellingen van de computers en de modems bij de mensen thuis”, aldus Coenjaerts.

In de Kempen lag alles plat.